Bra mat på resan

De allra flesta av oss är på en resande fot en eller flera gånger om året. Det kan vara en affärsresa eller en nöjesresa, exempelvis en fotbollsresa. Att ta sig från en plats till en annan upplever många som ett nödvändigt ont för att till slut nå målet. Hemligheten är att utnyttja tiden istället för att bara vänta på att komma fram.

Viktigt att ha rätt mat med sig

Många tar med mat eller äter snacks för att få tiden att gå, eller också för att distrahera gnälliga barn. Många tar med mat som framför allt är lätt att transportera utan att tänka på hur de mår av den. Väskan kanske blir packad med processad mat som ger magknip och socker chock istället. Läs mer här om att ha bra, näringsriktig mat med sig är en viktig del av en behaglig resa.

Mer än bara en sallad

Det är ganska vanligt att ta med en sallad på resan. Den är inte känslig för värme och den går att lagra länge i en tättslutande burk. Väljer du sedan ingredienserna med omsorg får du också en bra måltid när du äter din sallad. Det vanligaste ingredienserna tomater gurka och sallad kan vara besprutade och innehåller mest bara vatten.