De mest populära fotbollsligorna

Fotbollstraditionen i Sverige är ju riktig stark. Vi har ett stort intresse inte bara för vår egen fotboll utan även andra länders ligor. Men vilka är egentligen de mest populära ligorna i världen?

Störst intresse utanför våra egna ligor är det huvudsakligen Premier League vi svenskar tittar på, och åker och tittar på för den delen. Men internationell håller den inte alls samma nivå av intresse. På förstaplatsen hittar vi den spanska La Liga, som flera år i rad blivit utsett till den bästa ligan i världen. Direkt efter den kommer Serie A från Italien och på tredjeplats hittar vi tyska Bundesliga.

Vill vi hitta Premier League måste vi faktiskt gå så långt ned som sjunde plats. Och på vägen dig passerar vi den argentinska, franska och även brasilianska ligan. I den årliga rankingen av de 40 bästa fotbollsligorna i världen har Sverige dock lyckats tagit sig in i listan. Det kanske bara är på 39:e plats, men det är tre steg upp från 42:a plats där vi befann oss vid rankingen innan.

Rankingen utförs av statistikerföretaget IFFHS och de tar hänsyn till många olika faktorer när de gör sina listor. IFFHS menas dock att deras uträkningar ger en väldigt rättvis bild på hur de olika ligorna ställer sig mot varandra.