Du står aldrig ensam på Anfield

Den som är Liverpoolsupporter förstår mycket väl vad den ovanstående rubriken syftar till. Att aldrig stå ensam kan med lite finurlighet översättas till You’ll Never Walk Alone, vilket är lika synonymt med Liverpool som färgen röd.

You’ll Never Walk Alone

Anfield är Liverpools hemmaarena för den som inte redan visste det, men faktum är att innan det blev det röda lagets hemmaarena så var det faktiskt Everton som spelade sina hemmamatcher på det som kommit att bli så förknippat med Liverpool FC. Everton är, och har som bekant alltid varit den största rivalen till Liverpool, och självklart så beror detta på att man ju kommer från samma stad.

You’ll Never Walk Alone är också de ord som står utanför arenan Anfield, och samma ord är de ord man sjunger innan varje match. För sången med samma namn har blivit ett starkt signum för Liverpool och något som alla Liverpool-fans har som ledord.

The Kop – en läktare, en röst

Om man bara får välja en plats att resa till för att titta på fotboll, då är garanterat Liverpool och Anfield ett av de alternativ som man ska överväga. För vill man uppleva läktarstämning när den är som allra bäst så finns den på ”The Kop”. The Kop är ståplatsläktaren för 30 000 som blev till en sittplatsläktare där alla ändå står upp.

Under i princip hela 1900-talet så utmärkte sig publiken på den ena kortsidan av Anfield väldigt mycket, man talade om ”en röst” och syftade till att man var så samstämmiga. Samtidigt så pratade man om ”den sjungande läktaren” vilket syftade till något som verkligen utmäkte Liverpoolpubliken – man blandade hejarramsor med känd nutidspop, inte sällan var det toner från Liverpoolsönerna i Beatles som man sjöng som en man. Lyssna själv