En unik fotbollsresa i Sverige

Det finns inget som för ihop människor på samma sätt som fotboll gör. Det spelar ingen roll om lagen inte räknas bland de bästa i världen. Det räcker med att kolla på lagen i Sverige så förstår man direkt.

Allsvenskan i all ära, visst händer det att vissa spelare gnistrar till och levererar ett konststycke av allra högsta kvalitet då och då. Det är dock inget som tillhör fotbollsvardagen i Sverige. Till skillnad från ishockey så har fotboll inte levererat lika många stora stjärnor, undantaget är naturligtvis Zlatan Ibrahimovic.

För de svenska fansen spelar detta absolut ingen roll. Fråga bara Hammarbys fantastiska supporterskara. Bajenfansen har alltid samlats i stor skara och hejat fram laget i vått och torrt. Ett tag var fotbollslaget nere i den näst högsta ligan, något som generellt brukar betyda att fansen försvinner och ”lämnar det sjunkande skeppet”. Så var inte fallet med Hammarby, istället slogs publikrekord efter publikrekord och återkomsten till Allsvenskan var ett av den svenska fotbollens härligaste klimax. Publikstödet kommer garanterat att följa med in i Allsvenskan, oavsett hur bra eller dåligt det går.

This is Söderstadion!

Att gå på en Bajenmatch är en upplevelse som alla måste ta del av någon gång i sitt liv, oavsett om man är ett fan eller inte. Gemenskapen, känslan och framför allt den mäktiga stämman som dyker upp när fansen tar ton, får många att förälska sig i sporten.

Är du det minsta intresserad av fotboll, eller sport överhuvudtaget, så bör du unna dig själv en resa till Stockholm. Det finns flera prisvärda hotell att ta in på, Elite har exempelvis flera hotell runt om i huvudstaden. Nedan hittar du ett kort klipp från 2014 från en match i Superettan, som slutade oavgjort med 0-0. Det märks absolut inte på publiken!