Hitta de bästa fotbollsresorna

Det allra vanligaste när man bestämmer sig för att åka iväg på en fotbollsresa är att resans destination bestäms av vilket lag som är ens favoritlag. Tycker man om Barcelona så låter det väl ganska rimligt att också åka till Camp Nou för att beskåda Messi och grabbarna. Här får du tips på hur du hittar de bästa fotbollsresorna just för ditt ändamål.

Det tål att upprepas att resor handlar mycket om planering. Utan planering så brukar saker och ting som kostar en slant att genomföra, oftast gå i stöpet – för vem vill slänga bort en avsevärd summa pengar i sjön? Fotbollsresor är inget undantag. Nog för att det går att ordna en flygstol till till exempel London och på plats både fixa boende och matchbiljetter. Men om vi skall vara ärliga mot oss själva, så fastän det är härligt att göra spontangrejer så är det, när det gäller så specifika ändamål med resan så är det nog bäst att ha en del saker ordnade redan innan man åker. Det är också rätt stor prisskillnad beroende på hur populära eller stora lagen är som spelar. Färdiga paket brukar oftast vara det dyraste men ack så enkelt att slippa det bekymret och tryggt veta att allt är klart innan avresa. Det är också svårt att köpa matchbiljetter på plats hos klubben om man inte är klubbmedlem eftersom biljetterna som säljs via klubben oftast är vikta för medlemmarna i deras supporterklubb.

Ett företag som erbjuder färdiga paket och skräddarsyr fotbollsresor efter dina önskemål. De har samarbeten med flertalet stora fotbollsklubbar i Europa så genom dem kan du alltid få bra biljetter till de matcher du vill se. Även om det ofta går att få tag på biljetter när man kommer till en stad så får man ändå säga det att det är ett lite osäkrare kort. Dels kan du ha otur att bli blåst och dels så kan du få betala väldiga överpris för dåliga platser. Så överväg noga innan du väljer.

Personligen så tycker jag att den bästa upplevelsen när det handlar om fotboll utanför vårt lands gränser, får man i England. Möjligen är landskamper med tusentals andra svenskar en ännu större upplevelse, men det är en annan sak. Här kan du läsa mer om engelsk fotboll. I England finns verkligen passionen, traditionen och dessutom är det ju också en av världens bästa ligor! Enligt en artikel i Expressen så är premier league den mest populära fotbollsligan för svenskar när de ska göra fotbollsresor. Det gäller att vara ute i god tid när du ska boka en fotbollsresa och ett tips artikeln tipsar om är att du ska passa på när du ändå är på plats att boka en guidad tur bakom kulisserna, en så kallad ”Stadium tour”, detta är något de flesta arenor erbjuder.

Ett annat populärt land att åka på fotbollsresor till är Italien. Här kan man kombinera Italiens andra fantastiska sidor som mat och vin tillsammans med att se en exempelvis Milan, Inter ,Roma eller Lazio. Italienare är kända för sin karisma och den brukar komma fram på matcherna i form av tårar, jubel och glädjerop. Det finns få saker som ligger Italienarna så varmt om hjärtat som fotboll, mat och vin.

Under din fotbollsresa till Italien kan du se magnifika Colosseum i Rom, lyxshoppa i Milano, strosa runt i Florens medeltida gränder, eller gå på en vinprovning någonstans ute på den otroligt vackra italienska landsbygden.

En annan smart variant är att åka charter till Sicilien. Väl där kan du avbryta poolhänget med att se Catania eller Palermo. Har du riktigt tur får du se ett derby mellan lagen, ett av Italiens hetaste med mycket känslor. En weekend på våren eller hösten till Rom är också en fantastisk resa.