Norra Londons stolthet

Fotbollslaget Arsenal är ett av de mest framgångsrika lagen i England. De är det mest framgångsrika laget i norra London och har sedan lång tid en bitter rivalitet med Tottenham som kommer från samma område. 

Om du funderar på att göra en fotbollsresa till England är Arsenals hemmaarena Emirates Stadium väl värt ett besök. Arenan stod klar 2006 och har plats för över 60 000 åskådare. För att ta sig till arenan kan du med fördel ta tunnelbanans Piccadilly Line till stationen som heter Arsenal. Därifrån är det bara en kort promenad till arenan. På arenan finns det barer, supportershopar och ett museum om du vill ha någonting att roa dig med inför matchstart. Varför inte lägga ett spel och sen heja fram Arsenal till seger med tusentals andra gooners? En fantastisk upplevelse!

Storstaden London har förutom fotboll också mycket annat att erbjuda för dig som turist. Shoppinggatan Oxford Street är väl värt ett besök och det finns affärer för alla smaker. Om du hellre vill ge dig ut på sightseeing så finns det även här mycket att upptäcka. Världskända byggnader som Big Ben, Tower Bridge och Buckingham Palace är väldigt roliga att bocka av. Varför inte ta en tur i London Eye och få en överblick av denna enorma stad?

Förutom att bocka av de sevärdheter du sett på tv finns det också mycket annat att göra i London. Att sätta sig på en engelsk pub och ta en öl (eller ett alkoholfritt alternativ) känns som en självklarhet och något du bör göra när du är i London. Sedan kan vi rekommendera att passa på att strosa runt på Londons gator. Du behöver inget speciellt mål utan gå bara runt och njut av de fina miljöerna och de gamla husen och trånga gatorna. Se till att läsa på innan du åker så att du kan hitta Londons okända pärlor.