Planera resan och upplev VM i Qatar

2022 går nästa fotbolls-VM av stapeln och den tar plats i Qatar. Det har blivit många skriverier om beslutet att hålla VM i ett land där det kan bli upp till 45-50 grader varmt. Hur ska spelarna överleva? Hur ska publiken överleva? För att lösa det här problemet och förhindra överhettning har VM därför flyttats till november-december. Om du själv vill vara på plats och sjunga hejaramsor ska du tänka på vissa saker: 

Rätt prylar i packningen

Tänk på att införskaffa rätt mobiltillbehör inför resan. Du vill säkert ta med en powerbank så du kan ladda telefonen när du har lite batteri men vill ta fler kort. Du kanske behöver ta med en adapter för att kunna koppla in dina elektronikprodukter på hotellrummet. Köp dock inte för många tillbehör på en gång, kom ihåg att VM är två år bort! Under den tiden hittar du kanske en ny telefon och behöver nya tillbehör.

Det kanske inte är den mest trendiga produkten men en magväska är perfekt för resan. Du kan förvara värdesaker, din biljett och mobiltelefonen på en säker plats. En magväska är lättare att hålla under uppsikt och när du står eller sitter kan du hålla en hand över väskan som skydd för ficktjuvar. Även om Qatar anses vara ett modernt land så förekommer det alltid ficktjuvar i stora städer och på gigantiska evenemang likt detta.

Hotell och flyg

VM kommer att locka tusentals människor från hela världen. Den största arenan, som planeras att stå färdig i början 2020, kommer att täckas i guld och rymma 80 000 personer. Det är bara en av åtta arenor som matcherna kommer att spelas på. Om du vill säkra din resa ska du boka flyg och hotell så fort du har fått tag på din matchbiljett. Än så länge finns ingen information om när biljetterna kommer att släppas. De fina hotellen och billigare flygbiljetterna kommer att ta slut fort, var beredd på biljettsläppet och boka allt samma dag för att få det boendet du vill ha och kunna resa på rätt datum. Om biljetterna släpps mer än sex månader innan kvalmatcherna borde du betala extra för avbokningsskydd i fall du drabbas av sjukdom eller en olycka.