Skaffa fotbollsmål för hemmabruk

Något som alla fotbollsstjärnor har gemensamt är att de har spelat mycket spontanfotboll. Alltså är det inte bara uppstyrda träningar med ett fotbollslag som gäller om du vill bli bra. Det är också viktigt med alla de oräkneliga timmar som du spenderar själv med bollen, eller med kompisar på någons gräsmatta. Dessutom blir det inte mer spontant än om du bara behöver öppna din ytterdörr för att komma till en fotbollsplan. Till och med väletablerade fotbollsproffs, som tränar varje dag på toppmoderna träningsanläggningar, väljer ofta att anlägga egna fotbollsplaner i sina egna trädgårdar.

Det viktigaste är att ha roligt

Men fotboll är ju roligt även om du inte har ambitionen att bli fotbollsproffs. Det är lika roligt om du bara vill lira för att det är kul. Att röra sig och ha kul med bollen är såklart det viktigaste. Och bollen är ju som bekant världens roligaste leksak.

Alla kan vara med och lira

Med ett fotbollsmål på den egna gräsmattan kan alla vara med och lira. Mormor kanske inte har energi att hänga med till en fotbollsplan några kilometer bort, men hon kanske tycker det kan vara kul att skjuta några straffar på barnbarnet i trädgården. Ta en titt här för att skaffa fotbollsmål på hemmaplanen.