Stå stolt i bortaklacken

Det finns en anledning till varför vinstprocenten är såpass mycket högre på hemmaplan än borta. En starkt bidragande orsak är den extra energi som man som spelare får genom att spela inför sin hemmapublik. Med en riktigt rungade klack i ryggen är det enklare att jobba stenhårt i alla lägen och att ta fighten i närkamperna.

Med vetskap om detta kan du som trogen supporter göra mycket för ditt lag även på bortaplan. Att troget följa laget på en stor del utav bortamatcherna och heja fram det till seger är både gynnsamt för laget, samt oerhört roligt för dig som supporter. Chansen är även stor att du knyter fina band till andra människor med precis samma hjärta för klubben än du själv, då det blir på ett helt annat sätt att resa tillsammans i exempelvis en buss, där ni får betydligt mera tid till att umgås än på hemmamatcherna. Ja, det är faktiskt lätt att man blir lite som en enda stor familj, där man skaffar sig många nya vänner som även umgås privat.

Ett bra tips är även att då och då stanna över en natt när ni åker iväg på bortamatcherna. På så vis behöver det inte bli lika jäktigt med bussresa upp och sedan snabb bussresa hem, utan på detta vis kan ni få tid till att gå ut och fira tillsammans innan ni beger er hemåt nästkommande dag, efter att ha lutat huvudet på kudden i några timmar. Tänk dock på att bete er som folk, då ni faktiskt är besökare i en annan stad och ett alltför burdust beteende kan reta upp eventuella motståndarsupportrar till bristningsgränsen. Tänk på att ni är där för att ha roligt med varandra och inte för att söka bråk.