Tips inför en lång fotbollsresa

Ibland räcker det inte med en kortare flygning till andra delar av Sverige, Skandinavien, Norden eller England. När världsmästerskapet sker brukar de stora matcherna ske i några av de stora fotbollsländerna såsom Italien, Spanien, Brasilien eller Chile. Då pratar vi om långa flygresor som tar flera timmar och tär på krafterna. Det är inte roligt att landa med jetlag och vara helt slutkörd när du ska senare stå på en läktare och agera support till ditt favoritlag. Med våra tips kan du få en bra, billig och behaglig flygresa från punkt A till B. 

Besök sajter såsom Avionero för att få bra information om flygkostnader. Där kan du se vilka prislägen som finns till en specifik destination, till och med vilka månader eller dagar som det är mest fördelaktigt att resa. Du kan inte bestämma när fotbollsmatchen ska ske men du kan bestämma vilken dag du ska resa för att få ned priset. Om du landar några dagar innan matchen har du chansen att göra lite sightseeing och upptäcka den nya staden.

Tiden för sista-minutenbiljetter är förbi, det är sällan du kan få ned priset genom att vänta till sista sekunden. Idag är det mer troligt att biljettpriser åker upp istället för ned. För att få ned priset ska du var ute i god tid, gärna några månader. Speciellt när det gäller något så viktigt som ett världsmästerskap ska du boka så fort som möjligt. Tänk på att betala extra för ombokningsbara biljetter, helt klart värt det när du binder dig till något som inte sker förrän om flera veckor eller månader. Vem vet vilken situation du är i när datumet närmar sig?